OPINIE

MEDICALA ONLINE

Ce este, ce nu este si ce se intampla dupa

Ce nu este Opinia medicală on-line ?  

Opinia medicală on-line nu înlocuiește consultul medical și nu poate fi folosită ca substitut al acestuia

Ce este Opinia medicală on-line?

Medicii echipei noastre vă pot oferi o opinie medicală de specialitate privind afecțiunea dumneavoastră sau o opinie secundară – în cazul în care doriți să mai aflați părerea unui alt medic, după ce în prealabil ați fost consultat de un alt neurochirurg.

Cum pot obține o Opinie medicală on-line ?

Urmezi pașii din secțiunea Programează-te/ Opinie medicală on-line pentru a trimite documentele medicale  și în maxim 72 de ore veți primi un e-mail cu răspunsul echipei noastre. Completează cu atenție rubricile, astfel încât răspunsul primit să fie unul cât mai exact și mai potrivit pentru problema ta.

Ce se întâmplă după ?

În funcție de ce vor revela investigațiile tale, echipa noastră îți va recomanda o anumită conduită terapeutică pe care să o ai în vedere – chirurgicală sau conservatoare.

Dacă rezultatul investigațiilor sugerează că tratamentul chirurgical este cel mai potrivit pentru tine, atunci acest lucru îți va fi comunicat și vei putea programa o consultație.

 Dacă investigațiile mai trebuie completate, vei primi un răspuns în care ți se va spune ce alte investigații mai sunt necesare.

În cazurile în care e dificil de stabilit care e cea mai bună atitudine terapeutică, medicii noști ar putea considera necesar să te consulte față în față.

Dacă ai solicitat o opinie secundară, medicii noștri îți vor spune care este conduita pe care ar recomanda-o ei în cazul tău. 

NEUROCHIRURGIESPINALA.RO

Dr. Tiberiu Maior si Dr. Gheorghe Ungureanu

CONSULTUL

MEDICAL

Pentru că ne dorim ca experiența ta să fie cât mai confortabilă, ca totul să decurgă cât mai cursiv și pentru ca timpul alocat consultației să fie folosit la maxim, ți-am pregătit o serie de recomandări și sfaturi utile.

Programarea, poate fi făcută on-line, prin e-mail, telefonic, sau la Recepția Spitalului. În toate situațiile, va fi nevoie de datele tale de identificare (nume, prenume, date de contact) iar dacă programarea e pentru altcineva, va fi de-asemenea nevoie de datele de identificare ale pacientului.

Personalul nostru va face tot posibilul ca data și ora stabilită pentru consultație, să fie convenabilă pentru tine. Te rugăm să comunici personalului situațiile urgente sau factorii agravanți, astfel încât să fie găsite cele mai bune soluții pentru tine.

În ziua premergătoare consultului, vei fi contactat pentru a confirma. Dacă programul tău se modifică între timp, te rugăm să ne informezi, pentru a te putea reprograma. Reprogramarea nu reprezintă o problemă, dar te rugăm să ne informezi din timp, și astfel să ne ajuți pentru a putea să oferim programarea unui alt pacient.

Consultul neurochirurgical implică o evaluare medicală și una imagistică. De-acea ideal, ar trebui ca anterior consultului medical să efectuezi investigați imagistice care să  permită neurochirurgului să îți ofere diagnosticul complet. De cele mai multe ori, IRM-ul (RMN-ul) pe zona cu probleme a coloanei, este investigația care oferă cele mai multe informații.  

Adu cu tine la consultație orice documente medicale anterioare care ne pot ajuta sau care ne permit să îți oferim un diagnostic mai exact.

Dacă consultul medical stabilește că va fi necesară o intervenție chirurgicală, vei primi toate informațiile de ordin medical, cât și cele de ordin financiar, astfel încât să poți lua o decizie pe deplin informat.

Dacă ai nevoie de mai mult timp pentru a te decide dacă dorești să fi tratat de echipa noastră, poți reveni oricând telefonic și să stabilești detaliile legate de programarea unei date pentru efectuarea intervenției chirurgicale.

După stabilirea datei intervenției chirurgicale, vei fi solicitat să răspunzi unei serii de întrebări și să   efectuezi o serie de investigații/analize care fac parte din evaluarea pre-anestezică, care permit o evaluare mai exactă a stării tale generale de sănătate. Este necesar să răspunzi întrebărilor cât mai sincer și complet, astfel încât siguranța actului chirurgical, selectarea metodelor chirurgicale cele mai bune pentru situația ta particulară și confortul tău intra și postoperator, să fie maximizate.

În funcție de răspunsul la întrebări și de rezultatul investigațiilor, vei fi contactat în cazul în care medicul anestezist consideră necesare investigații suplimentare. Pentru a maximiza confortul tău preoperator, consultul anestezic va fi efectuat în ziua intervenției chirurgicale, după ce toate investigațiile stabilite la evaluarea pre-anestezică, au fost efectuate.

CE SA INTREBI

MEDICUL

De multe ori, din cauza emoțiilor, anxietății, durerii, faptului că te afli într-un mediu nefamiliar, poți uita unele din întrebările la care ți-ai dori să primești răspuns de la medic.

Întrebările referitoare la diagnostic, tratament șiconduita post-chirurgicală, pot îmbunătăți calitatea, siguranța și eficiența asistenței medicale.

Pregătindu-vă înainte de întâlnirile medicale, veți profita la maximum de timpul acordat consultului. Este important să ții minte că un pacient bine informat tinde să fie mult mai mulțumit de rezultatul unui tratament.

Mai jos, am pregătit întrebările cele mai frecvente pe care pacienții doresc să le adreseze medicului și al căror răspuns e probabil să te intereseze.

Despre boală

Care este boala sau afecțiunea medicală de care sufăr?

Care sunt cauzele care au dus la apariția ei?

Care este prognosticul pe termen scurt și pe termen lung al acesteia?

Cum îmi va afecta această boală viața personală și profesională?

Ar putea simptomele mele să se datoreze altei afecțiuni?

Ar trebui să fac alte analize sau examinări medicale pentru această afecțiune?

Ce simptome ar trebui să urmăresc?

Trebuie să revin din nou la un consult de control? Dacă da, când?

Trebuie să îmi iau măsuri de precauție pentru a evita contaminarea altor persoane?

Cum se tratează afecțiunea sau condiția mea medicală?

Despre tratamentul/ intervenția chirurgicală propusă:

Ce tratament sau intervenție chirurgicală recomandați?

Medicul ar trebui să vă explice în mod clar procedura chirurgicală, pașii implicați și să vă ofere exemple. Ar trebui să întrebați dacă există metode diferite pentru a face această intervenție și care sunt metodele pe care medicul le preferă.

De ce este necesară procedura?

Motivele unei intervenții chirurgicale pot varia de la scăderea  sau prevenirea durerii până la scăderea dizabilității sau riscului apariției acesteia, sau diagnosticul unei boli. Asigurați-vă că înțelegeți cum poate tratamentul propus să îmbunătățească starea dumneavoastră de sănătate.

Care sunt alternativele mele la această procedură?

Există alte opțiuni de tratament disponibile în starea mea medicală curentă? – În unele cazuri, medicamentele sau tratamente non-chirurgicale, precum modificările stilului de viață, pot fi la fel de utile în îmbunătățirea unei stări ca și intervenția chirurgicală. Medicul ar trebui să vă explice beneficiile și riscurile acestor alegeri, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la necesitatea unei intervenții chirurgicale. Uneori este indicată „așteptarea vigilentă”, în care este necesară monitorizarea stării de sănătate în timp, pentru a observa schimbările și progresia bolii. Astfel este posibil să aveți nevoie de intervenția  chirurgicale sau, dacă starea dumneavoastră se îmbunătățește sau stabilizează, să o puteți amâna.

Care sunt beneficiile intervenției chirurgicale și cât timp vor dura?

Medicul ar trebui să sublinieze beneficiile specifice pe care intervenția chirurgicală le are pentru dumneavoastră. De asemenea, trebuie să întrebați cât durează beneficiile. Unele beneficii sunt temporare și ar putea necesita o a doua operație, în timp ce altele pot dura o viață.

Care sunt rezultatele procedurii publicate în literatură?

Acest lucru vă va permite să luați o decizie în cunoștință de cauză și să aveți așteptări realiste cu privire la intervenția chirurgicală.

Care sunt riscurile și posibilele complicații ale operației?

Orice operație are întotdeauna unele riscuri, deci este important să cântăriți beneficiile împotriva riscurilor înainte de operație. Asigurați-vă că ați înțeles care sunt complicațiile care ar trebui să vă determine să anunțați medicul sau să căutați imediat asistență medicală. Trebuie să discutați despre durerea și modalitățile de a gestiona orice durere care poate urma după.

Ce se întâmplă dacă nu mă operez?

Medicul ar trebui să vă informeze ce se poate întâmpla, dacă decideți, după ce ați cântărit beneficiile și riscurile intervenției chirurgicale, să nu vă operați.

Care este experiența medicului în această procedură?

Unde va avea loc operația?

Ce tip de anestezie va fi administrat?

Medicul ar trebui să vă spună dacă se va administra o anestezie locală, regională sau generală și de ce se recomandă acest tip de anestezie pentru procedura dumneavoastră.

Ce mă pot aștepta în timpul recuperării?

Adresați-vă medicului dumneavoastră cu întrebări referitor la ce să vă așteptați în primele zile după operație, precum și în săptămânile și lunile următoare. Știind înainte la ce să vă așteptați, vă va ajuta să vă recuperați mai repede. De asemenea, trebuie să întrebați durata tipică a timpului necesar pentru o recuperare completă

Care este costul intervenției chirurgicale și al tratamentului?

Costul intervenției chirurgicale poate reprezenta doar o parte a costului total al tratamentului necesar bolii dumneavoastră. Asigurați-vă că înțelegeți care sunt costurile actuale și viitoare pe care le presupune boala dumneavoastră.

În cazul în care nu este necesară o intervenție, care sunt pașii următori pe care ar trebui să îi fac pentru a-mi ameliora starea de sănătate?

CUM SA NE

VIZITEZI

Cum ajungi la noi?

Cluj Napoca, strada Frunzisului, nr. 75

Unde mă pot caza în vecinătate?

Hotel Golden Tulip, Ana Dome ****

Pensiunea Casa Boca ***

BigCitty Rooms and Apartments

Hotel Biscuit ***

Mai multe rezultate google, aici

Unde pot mânca în vecinătate?

Pentru rezultate google, click aici

Ce pot vizita în oraș?

Gradina Botanica „Alexandru Borza” 

DESPRE TIMPUL

PETRECUT IN SPITAL

Dacă am decis împreună că tratamentul presupune internarea ta în spital, tu trebuie doar să te prezinți, iar din acel moment fiecare membru al echipei medicale, va face tot posibilul pentru ca perioada șederii tale la noi să fie cât mai confortabilă și toate întrebările și nelămuririle tale să primească un răspuns.

Internarea se va face împreună cu colegii de la biroul de internări, în vederea întocmirii documentelor necesare; apoi vei fi condus în interiorul Secției de Neurochirurgie Spinală, unde vei fi preluat de către asistentul medical care se va ocupa de tine pe perioada internării.

Urmează o perioadă de odihnă și pregătire pre-operatorie în care îți vor fi recoltate o serie de analize și se vor efectua o serie de investigații.

Echipa medicală se va afla la dispoziția ta pentru a-ți răspunde la întrebările de ultim moment, pentru a se asigura că ai înțeles pe deplin ce urmează. Medicul anestezist va efectua un consult pe baza evaluării pre-anestezice.

La ora stabilită pentru efectuarea intervenției chirurgicale, vei fi condus în sala de operații, unde vei fi preluat de către echipa de anestezie. În timpul anesteziei, întreg personalul echipei medicale se va asigura că beneficiezi de cea mai bună îngrijire medicală și chirurgicală, totul fără disconfort pentru tine.

După terminarea intervenției, vei fi condus pe secția de terapie intensivă, unde vei beneficia de îngrijre specifică perioadei post-operatorii. Pentru un timp scurt, vom monitoriza indicatori ai stării tale, pentru a fi convinși că etapa post-operatorie este cât mai confortabilă și mai ușoară.

Persoanele care te însoțesc pot aștepta fie în rezervă, fie în compartimentul de așteptare , urmând să fie informați permanent în legătură cu evoluția intervenției și a stării tale. Fiindcă știm că este important atât pentru tine să te afli lângă cei dragi, cât și pentru ei să vadă că ești bine, le permitem accesul în general fără restricții, atâta timp cât acesta nu stânjenește proceduri aplicate altor pacienți.

În general, mobilizarea pacienților are loc a câteva ore post-operator, astfel încât vei avea rapid posibilitatea să te plimbi.

Numărul de zile de spitalizare este stabilit de către echipa medicală, în funcție de gradul de complexitate al intervenției și al patologiei și îți este comunicat înaintea intervenției. În cazul în care este necesară prelungirea perioadei de internare, vei fi informat. Cei mai mulți pacienți rămân internați pentru una-două nopți.

La externare, vei primi o scrisoare medicală care va conține recomandările necesare, însoțită de rezultatele investigațiilor efectuate pe parcursul internării; rezultatul analizelor ce necesită o perioadă de prelucrare mai lungă (de ex. rezultatul analizei histopatologice) îți va fi comunicat imediat ce ajunge la noi ;

Perioada la care este indicat să revii la controlul post-operator îți va fi comunicată de către medicul curant ;

Vei primi un număr de contact necesar programării cotrolului post-operator, la care ne poți contacta și dacă în perioada premergătoare controlului post-operator intervin semne care te îngrijorează. O dată ce ai ajuns în grija noastră, îți rămânem la dispoziție oricât e nevoie ;