Despre noi

Site-ul neurochirurgiespinala.ro

este primul site din România specializat, dedicat exclusiv problemelor medicale ale măduvei spinării și coloanei vertebrale. Acest site își propune să fie în primul rând o platformă de informații de specialitate pentru pacienții cu probleme spinale și pentru familiile lor. De cele mai multe ori, informațiile medicale disponibile pe internet sunt eronate, iar accesul pacienților la informații de calitate, redactate și controlate de specialiști este deosebit de dificil. Site-ul Neurochirurgiespinala.ro înlătură necesitatea persoanei care caută informații  legate de anumite boli spinale să discearnă între informații eronate sau nu, oferind strict informații de  specialitate, sprijinite de dovezi științifice

neurochirurgiespinala.ro

facilitează comunicarea dintre pacient și o echipă specializată în Neurochirurgie Spinală.  Platforma oferă posibilitatea pacienților și familiilor lor să comunice într-un mod facil cu o echipă de neurochirurgi specializați în probleme spinale, să ceară o părere medicală, să se programeze la o consultație sau să se informeze mult mai ușor privitor la anumite boli ale măduvei spinării și coloanei vertebrale sau tratamentele acestora, dintr-o sursă specializată.  

Site-ul introduce în premieră în domeniul patologiei spinale conceptul de second opinion, adică opinie secundară sau suplimentară. Acest concept, a cărui importanță a fost de mult recunoscută n Occident, datorită creșterii siguranței actului terapeutic, oferă pacienților cărora li s-a propus o anumită conduită terapeutică de către un medic, posibilitatea să mai ceară o opinie medicală privitoare la boala lui. Implementarea acestui concept vine atât în sprijinul pacienților, cât și a colegilor chirurgi, care pot oferi astfel beneficia astfel de opinia unui coleg chirurg.

SPECIALISTII NOSTRI

img-event
Dr. Tiberiu Maior

Dr. Tiberiu Maior este medic primar neurochirurg, specialist în neurochirurgie din anul 2000 și a realizat peste 6.000 de de intervenții chirurgicale spinale. A absolvit Facultatea de Medicină “Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, a urmat cursurile de neurochirurgie organizate de Societatea Europeană de Neurochirurgie (EANS) precum și cursuri ale Societății Franceze de Neurochirurgie de patologie neurochirurgicala spinală.

De-a lungul timpului a operat în mai multe Spitale Publice și Private din România, efectuând o gamă largă de intervenții chirurgicale în colaborare cu specialiști din alte ramuri chirurgicale.

Este membru fondator al Societății Române de Chirurgie Spinală, vicepreședinte și lector în cadrul AOSpine România -AO Spine fiind un lider mondial în cercetare, educație și avansul Neurochirurgiei Spinale - președintele Cursului de Principii de Chirurgie Spinală organizat de AOSpine International în Malta (2011 și 2012) și Praga (2013).

Dr. Tiberiu Maior

img-event
Dr. Gheorghe Ungureanu

Dr. Gheorghe Ungureanu este medic specialist neurochirurg din anul 2018. A absolvit Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj și este doctorand in domeniul Neuroștiințe al aceleiași Universități.

S-a specializat în Neurochirurgie în Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, urmând multiple stagii de pregătire în Centre de Excelență în Neurochirurgie din China, Ungaria, Spania, Grecia, Italia, făcând parte din echipe chirurgicale diverse în peste o mie de intervenții neurochirurgicale.

A participat la Cursuri Educaționale și de Specializare în Europa și Asia, fiind autor a multiple articole și capitole publicate în jurnale și tratate de specialitate neurochirurgicale. Una dintre preocupările sale este educația populației în domeniul sănătății creierului, prin pagina Sfatulneurochirurgului.ro și al paginii Facebook cu același nume.

Dr. Gheorghe Ungureanu

DE CE SA ALEGI ECHIPA NOASTRA?

Neurochiurgia măduvei spinării și coloanei vertebrale a evoluat extrem de mult în ultimii ani, punctul central mutându-se progresiv de la intervenția chirurgicală și beneficiile ei imediate, înspre beneficiile pe termen lung pe care chirurgia le aduce pacientului, îmbunătățirea calității vieții acestuia și minimizarea suferinței. Așa ca echipa noastră, se ghidează după o serie de principii pe care le urmăm în fiecare caz.

Pacientul – punctul central al actului medical Nu tratăm cea mai bună îngrijire a pacientului doar ca unul dintre factorii care ne preocupă, ci punem cea mai bună îngrijire pe primul loc. Astfel ghidăm întreaga activitate medicală, ținând cont ca finalitatea acesteia trebuie să fie cel mai înalt standard de grijă pentru pacient. Aceasta oferă  certitudinea că nu ne vom ghida în alegerea unui tratament decât de interesul  pacientului.

Multidisciplinaritate și abordul complet 360° al patologiei spinale  Colaborarea cu profesioniști din alte specialități medicale, oferă pacientului certitudinea că va fi îngrijit în cele mai bune condiții, nu doar neurochirurgical ci și pentru alte boli pe care le-ar putea avea. În plus, de multe ori, anumite patologii spinale sunt considerate inabordabile de către chirurgi datorită localizării anatomice în partea anterioară sau laterală a coloanei vertebrale. Abordăm întreaga patologie a coloanei și măduvei spinării. Colaborarea cu chirurgi de alte specialități, cu constituirea de echipe multidisciplinare ne oferă posibilitatea să abordăm patologii spinale, indiferent de localizarea lor de-a lungul coloanei sau măduvei spinării.

Tehnologie, siguranța diagnosticului și actului chirurgical  Folosim tehnici inovative, care asigură cel mai bun prognostic pentru fiecare pacient în parte. Colaborarea cu specialiști în imagistică, cu neurologi și neurofiziologi ne oferă posibilitatea să oferim un diagnostic complex. Monitorizarea intraoperatorie disponibilă în toate cazurile în care este necesară, ne oferă posibilitatea să analizăm în timp real efectul chirurgiei asupra activității nervilor, pentru a oferi siguranță maximă actului chirurgical. Studiile electrofiziologice și imagistice preoperatorii oferă garanția unui diagnostic complex și complet. Colaborăm cu specialiști din diverse ramuri medicale, de la neurologi specializați în recuperare și reumatologi până la kinetoterapeuți specializați în patologie spinală, pentru a asigura cea mai bună și mai rapidă recuperare pacienților noștri.

Expertiza unei echipe și comunicare eficientă Studiile au demonstrat că prognosticul pacienților este mult îmbunătățit atunci când aceștia sunt parte a actului decizional privind tratamentul și că acesta este mult îmbunătățit atunci când decizia terapeutică este luată de o echipă medicală. De-aceea o consultație la noi durează mai mult decât media.. Fiindcă oferim fiecărui pacient posibilitatea să-și formuleze și adreseze întrebările, precum și să primească răspunsuri satisfăcătoare. Lucrăm împreună de peste șapte ani. Toate cazurile sunt analizate de echipa noastră cu maximă seriozitate, celeritate și sunt discutate cu atenție preoperator, astfel încât fiecare tratamentul oferit să fie într-adevăr cel potrivit. Acest lucru te asigură că beneficiezi mereu de expertiza unei echipe, nu a unui singur om. 

Tratamente minim invazive pentru pacient Chirurgia minim invazivă a devenit un slogan deseori folosit de unii chirurgi pentru a convinge pacienții să îi aleagă. Dar de multe ori, așa numite tehnici minim-invazive pot să cauzeze deficite și neplăceri mai mari pacientului pe termen lung. Tocmai de-aceea suntem adepții folosirii acelor tehnici chirurgicale care s-au dovedit benefice pe termen lung și care și-au dovedit eficacitatea. Când două tehnici au beneficii asemănătoare,  o folosim pe cea mai puțin invazivă pentru pacient, astfel încât tehnica minim invazivă să nu fie doar un slogan, ci o certitudine.

Managementul timpului și resurselor chirurgicale în folosul pacientului Ai timpul necesar să formulezi întrebări, să primești răspunsuri, să-ți satisfaci nelămuririle. Nu grăbim decizia terapeutică, astfel încât dacă dorești să mai ceri o părere, ai nevoie de mai mult timp de gândire privitor la un tratament propus, te poți întoarce pentru o nouă consultație oricând. Intervențiile chirurgicale nu au o durată standard, ci fiecare operație durează atât cât e necesar pentru ca pacientul să beneficieze cât mai mult și pentru a   maximiza șansa de succes a tratatmentului / interevenției chirurgicale.

Scopul principal al intervenției chirurgicale – îmbunătățirea calității vieții pacientului Ghidăm întreaga activitate după cele mai moderne standarde în neurochirurgia spinală. Analizăm rezultatele unei intervenții chirurgicale nu doar după beneficiile ei imediate, ci după prognosticul pe termen lung. Facem astfel tot ce putem pentru a ne asigura că intervenția chirurgicală oferă o creștere substanțială a calității vieții pacientului pe termen lung.